Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul a comentat afirmațiile lui Kuleba despre Marea Neagră și NATO

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaDmitriPeskov
DmitriPeskov - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2023
DmitriPeskov
Abonare
Peskov a declarat că Marea Neagră nu va deveni niciodată internă pentru NATO
CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Marea Neagră nu va deveni niciodată o „mare a NATO”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei Dmitri Peskov.
"Marea Neagră nu va fi niciodată o mare a NATO. Aceasta este o mare comună pentru toate statele de coastă, ea trebuie să fie o mare a cooperării, interacțiunii și securității. Și aceasta trebuie să fie o securitate indivizibilă", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.
Ministrul de Externe ucrainean, Dmitri Kuleba, a îndemnat anterior să fie transformată Marea Neagră într-o „mare a NATO”, declarând totodată despre necesitatea demilitarizării acesteia.
Peskov a menționat că Kremlinul a atras atenția la afirmațiile ministrului ucrainean de Externe despre Marea Neagră și NATO și consideră că alianța și demilitarizarea sunt noțiuni care se exclud reciproc.
"Fără îndoială, am atras atenția. Declarația în sine se bazează pe două contradicții: NATO și demilitarizarea sunt noțiuni care se exclud reciproc", a spus Peskov.
Fluxul de știri
0