Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Economist: Cel mai mare crah financiar din istorie va avea loc în această vară

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimediaEconomie, PIB, valută
Economie, PIB, valută - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un crah financiar major este posibil să aibă loc până la jumătatea lunii iunie, a avertizat Harry Dent, economist și autor al mai multor cărți best-seller.
BUCUREŞTI, 13 apr – Sputnik. Economistul Harry Dent a făcut această declaraţie pentru David Lin Report, https://youtube.com/@TheDavidLinReport săptămâna trecută. Dent, care a mai făcut în trecut predicții controversate, consideră că „balonul” actual al pieței va exploda și va duce la o criză financiară.
„Balonul” este rezultatul politicii monetare nechibzuite a Rezervei Federale a SUA, care a umflat artificial piața bursieră, potrivit lui Dent. El se așteaptă ca S&P 500 să se prăbușească cu 86% „în acest crah”, iar Nasdaq să cadă cu 92%.
Piața Crypto va intra în prăbuşire alături de stocuri, a avertizat economistul, prezicând că Bitcoin va scădea cu 95-96% din maximul său din noiembrie 2021.
„Bitcoin se va prăbuşi de la 69.000 de dolari la aproximativ trei până la patru mii”, a spus el, adăugând că „este exact ceea ce s-a întâmplat cu Amazon și dot-com-urile [companii care îşi desfăşoară afacerile prin Internet]”.
Dent a subliniat cu privire la crizele suprapuse. Pandemia a zdruncinat economia globală în mai multe feluri, ceea ce a dus la pierderi de locuri de muncă și la reducerea cheltuielilor consumatorilor. În plus, inflația fără precedent în majoritatea țărilor înstărite și întreruperile în lanțurile de aprovizionare au stârnit îngrijorări serioase în rândul investitorilor și economiștilor, forțându-i să realizeze că „aceasta nu este o corecție, ci este un crah major, la care nu aţi mai asistat în viaţa voastră și nici milenialii nu vor mai asista la unul mai mare decât acesta”, a adăugat Dent, potrivit RT.
Potrivit economistului, în ciuda eforturilor băncilor centrale și a „războiului declarat împotriva recesiunii”, „continuăm să cădem iar în recesiune”, deoarece economia este „într-adevăr slabă și trebuie să scăpăm de o mulțime de datorii și de companii zombie.”
Dent a avertizat cu privire la un al treilea val al crizei, subliniind că, din punctul său de vedere va afecta Rezerva Federală „înainte de a putea inversa situaţia”.
Economistul se așteaptă la „un crah mai mult precum cel din 1929 până în 1932”, referindu-se la Marea Recesiune.
Fluxul de știri
0