Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Serebrian: Transnistria se reintegrează tot mai mult economic în Republicii Moldova

© Sputnik / Rodion Proca / Accesați arhiva multimediaУтверждение нового состава правительства на заседании парламента Молдавии
Утверждение нового состава правительства на заседании парламента Молдавии  - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2023
Abonare
Serebrian: Transnistria se reintegrează tot mai mult economic în Republicii Moldova
CHIȘINĂU, 12 apr – Sputnik. În ultimul an, tot mai multe întreprinderi de pe malul stâng al Nistrului s-au încadrat în câmpul legal al Republicii Moldova, a anunțat ministrul moldovean al Reintegrării, viceprim-ministrul Oleg Serebrian.
El a declarat, în cadrul forumului „Viziunea strategică privind asigurarea securității naționale în contextul elaborării Strategiei Securității Naționale”, că reintegrarea politică a celor două maluri “va fi mai curând, o consecință a pașilor întreprinși în vederea unei integrări sociale și economice”.
„În decursul unui an de zile s-au produs un șir de mutații pe palierul economic, pe palierul social. Pe palierul economic poate că sunt cele mai importante mutații odată cu încadrarea a tot mai multor întreprinderi din Partea stângă a Nistrului în câmpul legal al Republicii Moldova. pe palierul social – faptul că comunicarea dintre cele două maluri ale Nistrului, a societății, a oamenilor, este tot mai intensă. Cred că și acesta este un factor care joacă în favoarea apropierii reintegrării. Pasul politic va fi, mai curând, o consecință a pașilor întreprinși în vederea unei integrări sociale și economice”, a declarat Serebrian.
Fluxul de știri
0