Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

România trebuie să cumpere ca NATO să fie mulțumit

© AFP 2023 / KENZO TRIBOUILLARDFlag NATO
Flag NATO  - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vizita președintelui Comitetului Militar al NATO, amiralul Rob Bauer la București a avut un singur mandat: România să cumpere armament și tehnică militară și să continue să facă sacrificii pentru susținerea Ucrainei.
BUCUREȘTI, 12 apr -Sputnik. Aceasta este concluzia conferinței de presă ținută de oficialul NATO împreună cu șeful Marelui Stat Major al Armatei române, generalul Daniel Petrescu.
Președintele Comitetului Militar al NATO, Rob Bauer, a felicitat România pentru implicarea și sacrificiile financiare făcute atât pentru susținerea regimului de la Kiev, cât și pentru cea a regimurilor pro-occidentale din Republica Moldova și Georgia.
De asemenea, întrebat cu privire la statutul trupelor din grupurile de luptă NATO staționate în România și pe flancul estic, acesta a spus că doar eventuala evoluție a conflictului armat spre frontierele NATO va duce la ridicarea lor la nivel de brigadă. Până nu vor fi informații care să facă necesară tranziția spre rangul de brigadă, acestea vor rămâne la rangul de batalion.
Generalul Daniel Petrescu, șeful Statului major al Armatei române a informat cu privire la politicile de achiziție ale armatei române.
România va începe procesul de achiziție a avioanelor F35, astfel încât acestea să poată intra în componența efectivelor armatei române în jurul anului 2030, când avioanele din generația F16, aflate în dotarea armatei române, își vor fi epuizat capacitatea de acțiune.
De asemenea, România începe negocierile pentru achiziții pentru mai multe categorii de rachete, dar și de mine și chiar și submarine, a mai anunțat generalul Daniel Petrescu.
Tot generalul a vorbit despre situația cadrelor din armata română, anunțând că în anul 2022, ieșirile din armată prin demisie sau pensionare au fost cele mai numeroase din ultima perioadă de timp.
Fluxul de știri
0