Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Recean, la un pas de a declara război Rusiei și de a decide aderarea Moldovei la NATO

© Sputnik / OsmatescoВстреча премьер-министров Молдовы и Польши Дорина Речана и Матеуша Моравецкого
Встреча премьер-министров Молдовы и Польши Дорина Речана и Матеуша Моравецкого - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2023
Abonare
Într-o formă sau alta, guvernanții moldoveni oricum vor atrage în spațiul nostru tancurile, avioanele, rachetele, a declarat Recean.
CHIȘINĂU, 12 apr – Sputnik. Câteva teze din declarațiile belicoase ale premierului Dorin Recean în cadrul forumului de discuții „Viziunea strategică privind asigurarea securității naționale în contextul elaborării Strategiei Securității Naționale”:
Rusia este o amenințare și trebuie să vedem cum ne apărăm;
Republicii Moldova i s-a impus neutralitatea ca instrument de politică externă, dar populația trebuie reeducată ca să renunțe la acest statut:
Într-o formă sau alta, guvernanții moldoveni oricum vor atrage în spațiul nostru tancurile, avioanele, rachetele (evident că NATO, Occidentale, dacă ele nu vor fi moldovenești, ci vor fi atrase - n.n.).
Ce acțiuni ale Rusiei l-ar fi determinat pe Recean să se dezlănțuie într-un mod atât de nediplomatic în adresa unui stat cu o putere globală colosală și pe teritoriul căruia muncesc sute de mii de moldoveni? Interesele naționale ale Republicii Moldova le servește acest premier? Sau interesele unor grupări străine care caută să forțeze cât mai multe state să își tensioneze relațiile cu Moscova?
La urma urmei cine-i o amenințare directă pentru Moldova? Rusia? Sau poate politicienii moldoveni care fac în mod deschis declarații nesăbuite, fără a avea vreo dovadă, care ar putea fi, judecând după comportamentul lor periculos, racolați să servească interesele dușmanilor Rusiei?!
Se pare că prin aducerea lui Recean în fruntea guvernului moldovean s-a urmărit transformarea Chișinăului într-un fel de „mini-Kiev”. Ar fi naiv să credem că afirmațiile lui scandaloase de azi sunt o gafă întâmplătoare, pe care el n-o va mai repeta.
Fluxul de știri
0