Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul a simplificat regulile de comerț interior

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaЗаседание кабинета министров Республики Молдова
Заседание кабинета министров Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2023
Abonare
Au fost abrogate și opt hotărâri de Guvern, ce vizează desfășurarea comerțului ambulant, a comerțului cu amănuntul, precum și a altor procese din activitatea antreprenorilor din Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 12 apr – Sputnik. Executivul moldovean a aprobat, la inițiativa Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, simplificarea mai multor norme și regulamente pentru comerțul interior și activitatea antreprenorilor.
Au fost revizuite, actualizate și comasate 14 regulamente, fiind aprobate în redacție nouă, printr-un singur act normativ, regulile care se referă la domeniul comerțului interior. Din acestea fac parte regulile de desfășurare a activității de comerț, regulamentul privind modul de indicare a prețurilor produselor oferite consumatorilor; regulamentul sanitar pentru unitățile comerciale ce practică activitate de comerț cu produse alimentare.
În același timp au fost abrogate opt hotărâri de Guvern, ce vizează desfășurarea comerțului ambulant, a comerțului cu amănuntul, precum și a altor procese din activitatea antreprenorilor din Republica Moldova.
Scopul acestor modificări, potrivit serviciului de presă al Guvernului, este de a elimina ambiguitățile în procesul de implementare și de a exclude normele juridice concurente, care pot fi întâlnite în reglementări.
Fluxul de știri
0