Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul a aprobat un regulament de incinerare a deșeurilor

© Photo : Primăria Municipiului ChişinăuIncendiu la poligonul de deșeuri din Țânțăreni, Anenii Noi
Incendiu la poligonul de deșeuri din Țânțăreni, Anenii Noi  - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2023
Abonare
La inițiativa Ministerului Mediului, a fost aprobat de Guvern un regulament ce prevede incinerarea și coincinerarea deșeurilor.
CHIȘINĂU, 12 apr – Sputnik. Guvernul Recean le promite moldovenilor o modalitate de reducere cu până la 90% a volumului deșeurilor ajunse la groapa de gunoi, prin folosirea unei proceduri de incinerare inofensivă mediului.
Pentru asta, la inițiativa Ministerului Mediului, a fost aprobat de Guvern un regulament ce prevede incinerarea și coincinerarea deșeurilor.
Astfel executivul de la Chișinău vrea să micșoreze treptat suprafețele de teren supuse contaminării prin depozitarea deșeurilor.
„Implementarea prevederilor Regulamentului va contribui la îmbunătățirea treptată a calității mediului, aerului, apei, solului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, în primul rând a emisiilor de metan, precum și diminuarea riscurilor pentru sănătatea omului, legate de poluarea componentelor de mediu”, ne spune serviciul de presă al Guvernului.
Fluxul de știri
0