Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul a aprobat reguli menite să îmbunătățească selecția magistraților

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaЗаседание кабинета министров Республики Молдова
Заседание кабинета министров Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Documentul prevede revizuirea și sporirea clarității criteriilor și procedurii de selecție a candidaților la funcția de judecător.
CHIȘINĂU, 12 apr – Sputnik. Mecanismul de evaluare și selecție a judecătorilor va fi îmbunătățit, susține serviciul de presă al Guvernului moldovean, care invocă în acest sens aprobarea de către cabinetul de miniștri a proiectului de lege privind selecția și evaluarea performanțelor magistraților.
Documentul prevede revizuirea și sporirea clarității criteriilor și procedurii de selecție a candidaților la funcția de judecător. În scopul eficientizării acestui proces, Colegiul de selecție și Colegiul de evaluare vor fi comasate, iar noul Colegiu va fi format din 9 membri, dintre care 6 judecători și 3 reprezentanți ai societății civile.
Proiectul mai conține modificări referitoare la criteriile de selecție a candidaților la funcția de judecător și a indicatorilor de evaluare a magistraților.
De asemenea, noua Lege reglementează ponderea fiecărui criteriu în raport cu punctajul final de evaluare și prevede majorarea de la 3 la 5 ani a periodicității evaluării ordinare. Totodată, președintele instanței a fost exclus din lista subiecților care au dreptul de a iniția evaluarea extraordinară a performanțelor judecătorilor.
Fluxul de știri
0