Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Şeful Externelor din Moldova merge la Bucureşti

© Sputnik / OsmatescoNicu Popescu
Nicu Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2023
Nicu Popescu
Abonare
Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, efectuează o vizită de lucru în România, la București, pentru a se întâlni cu oficiali din România şi Ucraina
BUCUREŞTI, 11 apr -Sputnik. Ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, împreună cu ministrul apărării Anatolie Nosatîi, participă în perioada 12-13 aprilie la reuniunea trilaterală a miniștrilor de externe și cei ai apărării din România, Republica Moldova și Ucraina, care va avea loc la București.
Conform agendei, vicepremierul Nicu Popescu va avea întrevederi bilaterale cu omologul său român, Bogdan Aurescu, dar și cu cel ucrainean, Dmytro Kuleba, în cadrul întâlnirilor urmând să se discute subiecte precum securitatea regională.
Ministrul Nicu Popescu va participa și la un panel de discuții din cadrul Conferinței pentru Securitate la Marea Neagră unde se va discuta despre procesul de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei la UE precum și despre organizarea de către Moldova a Summit-ului Comunității Politice Europene pe 1 iunie 2023.
Pe data de 13 aprilie, după reuniunea trilaterală, miniștrii de externe și cei ai apărării vor susține o conferință de presă comună.
Fluxul de știri
0