Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Țară din America de Sud, interesată să crească exporturile de cafea în Rusia

© Pixabay / arifarcaBoabe de cafea
Boabe de cafea - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2023
Boabe de cafea
Abonare
Această ţara din America de Sud dorește să îşi consolideze cooperarea comercială cu Moscova pentru o serie de produse.
BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. Producătorii de cafea din Venezuela intenționează să crească livrările de cafea pe piața rusească, a declarat vineri pentru RIA Novosti Roman Frolenko, șeful Camerei de Comerț Rusia-Venezuela.
Potrivit oficialului, cafeaua venezueleană nu a fost promovată la fel de mult precum cafeaua columbiană, deşi „cafeaua venezueleană este de o calitate foarte înaltă”, a subliniat acesta, potrivit RT.
Frolenko a adăugat că singura problemă cu privire la lanțul de aprovizionare este logistica. Odată ce această problemă va fi rezolvată, mai multe produse latino-americane vor apărea pe piața rusească, în general.
„De asemenea, produse precum avocado, mango, fructe de mare - creveți, în special -, și multe soiuri de pește nici măcar nu sunt cunoscute aici [în Rusia]”, a menționat Frolenko, adăugând că producătorii ruși sunt interesaţi să furnizeze în schimb ulei de floarea soarelui.
Oficialul a subliniat că Moscova și Caracasul fac eforturi pentru înființarea unui coridor de transport direct în scurt timp, cu potențiale opțiuni de rute din trei porturi rusești: Sevastopol, Sankt Petersburg și Novorossiysk.
Acest lucru ar deschide accesul la piețele ambelor țări pentru un număr mai mare de producători agricoli și ar stimula comerțul bilateral la o valoare de 300 de milioane de dolari pe lună, această sumă excluzând livrarea de ulei.
Fluxul de știri
0