Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Se oprește producția uzinei Dacia Mioveni! Ce se întâmplă cu angajații

© AFP 2024 / ERIC PIERMONTDacia Duster
Dacia Duster - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2023
Dacia Duster
Abonare
Producția de la Dacia Mioveni va fi oprită temporar din pricina crizei de semiconductori. Angajații vor fi trimiși acasă cu 85% din salariu, tichete de masă și prime.
BUCUREȘTI, 10 apr – Sputnik. Situație dificilă la uzina Dacia Mioveni acolo unde, din cauza crizei de semiconductori, producția va fi temporar oprită.
Din acest motiv, muncitorii vor sta acasă șase zile, interval ce cuprinde și zilele libere de Paște.
Automobile Dacia a anunțat angajații că atât Uzina Vehicule Dacia, cât și Uzina Mecanică și Șasiuri își vor întrerupe activitatea în perioada 13 – 18 aprilie, din cauza crizei de componente electronice, chiar dacă situația aprovizionării cu acestea se îmbunătățise în lunile anterioare, transmite profit.ro.
În Uzina Vehicule vor mai fi desfășurate activități în domeniile mentenanță, piese de schimb și CKA (kituri de caroserie), precum și la proiecte și activități 5S., iar la Uzina Mecanică vor fi efectuate activități la proiecte, inventariere și mentenanță.

Începând cu 19 aprilie, va fi reluată activitatea în 3 schimburi, în program normal.
Fluxul de știri
0