Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a discutat la telefon cu președintele Kîrgîzstanului

© POOL / Accesați arhiva multimediaVladmir Putin
Vladmir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2023
Vladmir Putin
Abonare
Putin și președintele Kîrgîzstanului Japarov au discutat la telefon chestiuni de interacțiune și cooperare.
CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat la telefon cu liderul Kîrgîzstanului Sadîr Japarov, comunică serviciul de presă al Kremlinului, citat de RIA Novosti.
„Au fost discutate o serie de aspecte practice de dezvoltare în continuare a cooperării bilaterale reciproc avantajoase, inclusiv în domeniul comercial, economic, financiar și umanitar”, este menționat în comunicat.
În contextul președinției Rusiei în EAEU și a Kîrgîzstanului în CSI, Putin și Japarov au abordat „unele chestiuni de interacțiune în cadrul asociațiilor integraționiste din spațiul eurasiatic”.
Cei doi lideri au confirmat intenția reciprocă de a consolida în continuare relațiile de alianță între țări. Putin și Japarov au convenit de asemenea să continue contactele personale.
Ultima dată, cei doi președinți s-au întâlnit la summitul informal al liderilor CSI de la Sankt Petersburg, la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut.
Fluxul de știri
0