Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernele noastre cedau în fața UE, ce promova un sistem de valori fără Dumnezeu

 Aurel Percă - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Arhiepiscopul-mitropolit romano-catolic de Bucureşti, Aurel Percă, a făcut duminică, un apel la apărarea „valorilor religioase şi naţionale”. El spune că a sperat că Europa secularizată va prelua spiritul creştin din ţările postcomuniste
BUCUREȘTI, 10 apr – Sputnik. Duminică, 9 aprilie 2023, arhiepiscopul-mitropolit romano-catolic de Bucureşti, Aurel Percă, a făcut un apel la apărarea „valorilor religioase şi naţionale”.
Înalt Prea Sfinția Sa spune că de 16 ani România face parte din Uniunea Europeană și că la 1 ianuarie 2007, ”cu toţii ne-am bucurat că facem parte din Uniunea Europeană”.
Percă a explicat că a sperat că Europa secularizată va prelua spiritul creştin din ţările postcomuniste, în special ţările catolice, mai întâi, şi apoi din ţările ortodoxe, România, Bulgaria.
Празднование Дня государственного флага России - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2023
Internațional
Mesajul cardinalului Vigano la congresul Mișcării Internaționale a Rusofililor
În momentul în care Biserica din ţările din estul Europei a stârnit temeri legate de secularismul şi ateismul din ţările occidentale, Percă a declarat că euro-entuziaştii au spus că se deschidea o mare oportunitate pentru aceste ţări, inclusiv pentru România, de a introduce valorile creştine în Uniunea Europeană.
”După câţiva ani, a devenit evident că echipele noastre guvernamentale cedau în faţa influenţei liderilor Uniunii Europene, care promovau un sistem de valori fără Dumnezeu”, a spus ÎPS Percă în predica de Paşti, rostită la Catedrala Sfântul Iosif.
În opinia sa, Europa de Vest a întors demult spatele creştinismului.
În acest sens, a dat exemplul școlilor olandeze sau franceze, unde este prezentată de mult timp o viziune falsă asupra istoriei.
Mai exact, spune ÎPS, acolo se învaţă că civilizaţia a apărut în Europa doar ca urmare a Revoluţiei Franceze – la sfârşitul secolului al XVIII-lea – şi că ceea ce a fost înainte a fost doar întuneric şi înapoiere.
”Şi să ne gândim şi cei care, poate, sunteţi în sistemul de învăţământ, cum încearcă acum cărţile de istorie să prezinte creştinismul sau apariţia creştinismului. Totuşi acest lucru este complet fals; la urma urmei, ştim foarte bine că toată ştiinţa s-a născut şi s-a dezvoltat în universităţile catolice medievale. Biserica a învăţat Europa să citească şi să scrie. A devenit promotorul nu numai al ştiinţei şi al culturii, ci şi al ospitalităţii şi al grijii faţă de cei bolnavi, săraci şi persoane fără adăpost”, a arătat arhiepiscopul, potrivit flux24.ro.
Pe această cale, el a atras atenţia asupra „fenomenului îngrijorător” al „pierderii identităţii naţionale”, susţinând că acest lucru este „impus de sus”.
„Cu ochiul liber se poate vedea că liderii Uniunii Europene au adoptat o ideologie de umanism ateu şi materialist, pe care o impun tot mai mult popoarelor”, a susţinut ÎPS Percă.
Fluxul de știri
0