Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Guvernarea din Cehia vrea să declare oficial că este amenințată de Rusia și de China

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaPraga
Praga - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2023
Abonare
Radio Cehia anunță că autoritățile acestei țări urmează să declare Rusia și China drept amenințări.
CHIȘINĂU, 9 apr - Sputnik. Radio Cehia anunță pe un ton aproape triumfător că autoritățile cehe urmează să declare Rusia și China drept amenințări pentru securitatea acestei republici.
Asta se va întâmpla pentru prima dată, potrivit sursei.
Experții nepărtinitori văd doar un fundament pur propagandistic sub aceste intenții oficiale. Dacă reprezintă cu adevărat Rusia și China amenințări, atunci amenințate sunt pozițiile unor elite locale, care s-au transformat în instrumente ce servesc interesele elitelor globaliste anglo-americane.
Prin urmare, o eventuală fortificare a pozițiilor Rusiei în regiunea est-europeană și o slăbire iminentă a influenței globaliștilor anglo-americani înseamnă zdruncinarea din temelii a puterii pe care o exercită unele cercuri politice din țările transformate în sateliți ce deservesc în detrimentul propriilor lor popoare ambițiile Londrei și Washingtonului.
Autoritățile Republicii Moldova uneori se comportă aproximativ ca și cele din Cehia. Iar atunci când sesizează riscuri pentru propriile lor pârghii și pentru propria lor influență, dar și pentru protecția din partea SUA, încep să acuze amenințări în adresa securității naționale. De parcă securitatea națională ar fi una și aceeași cu veleitățile slugarnice ale unor elite locale mancurtizate.
Proteste la Praga, Cehia - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2023
Internațional
După Franța, urmează Cehia: proteste împotriva vârstei de pensionare
Fluxul de știri
0