Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Profesor român: ”Atenție la China!”

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaПредседатель КНР Си Цзиньпин, прибывший в Москву с государственным визитом, во время церемонии встречи в аэропорту
Председатель КНР Си Цзиньпин, прибывший в Москву с государственным визитом, во время церемонии встречи в аэропорту - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2023
Abonare
Andrei Marga face o nouă analiză de politică externă, în care vorbește despre rolul crescut al Chinei în tot ceea ce înseamnă acest lucru. Cum le răspunde celor care îl trimit în China.
BUCUREȘTI, 8 apr – Sputnik. Profesorul Andrei Marga spune că dezvoltarea Chinei este mult avansată față de ceea spun ”slujbașii suficienței”.
”În vreme ce Ungaria, Serbia, Polonia, Austria și nenumărate alte țări dezvoltă cooperări profitabile cu China, Rusia cooperări pe scara cea mai mare, Germania, Franța și Italia caută să nu piardă contactul, iar Statele Unite caută o reechilibrare, fie și la încheierea globalizării! În decizii intră multe considerente, politica responsabilă fiind un calcul mult mai complicat decât unul matematic, dar cine marginalizează cooperarea cu China pierde azi din greu!” - este pe scurt concluzia analizei, potrivit stiripesurse.ro .
Marga a explicat că replica vulgară ce se dă celor care propun cunoaștere și răspundere în relația cu China – „de ce nu vă mutați acolo?” – este doar a unor simpli ignoranți!
”Cetățenii români nu au a se muta nicăieri, dar au a face ca România să fie cu totul altfel!”, punctează Marga.
În opinia sa, cooperarea Europa-China antrenează schimbări benefice tuturor.
”Acea trecere se cuvine înțeleasă matur: ea nu recompune altfel, pe linia altor falii și ostilități, lumea scindată, în care s-a intrat, și nu suprimă cooperări existente. Nu ar trebui să conteze decidenții României actuale, care, evident necapabili, își închipuie că relația cu o parte a lumii implică ignorarea celeilalte părți, ba și abordarea ei primitivă!
Trecerea menționată redeschide lumea actuală spre cooperare fără condiționări – în afara aceleia de a fi om, a crea și a dezvolta. Acesta este, de altfel, și mesajul formulei „necesitatea nenecesarului” și al prelungirii ei practice, „folosirea nefolositului”, a explicat profesorul Andrei Marga.
El susține că a venit timpul ca fiecare persoană să se întrebe dacă nu cumva propaganda a ajuns să treacă drept realitate, cu atât mai mult în ziua de azi, când lumea creștină este sfâșiată de războiul chiar dintre componentele ei.
Fluxul de știri
0