Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministerul român al Apărării, anunț despre interceptarea unor avioane rusești

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaAvioane militare rusești
Avioane militare rusești  - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2023
Abonare
Reprezentanții Ministerului român al Apărării susțin că două avioane de luptă F-16 ale detașamentului „Carpathian Vipers”, au interceptat două avioane rusești în Țările Baltice.
BUCUREȘTI, 8 apr – Sputnik. Ministerul român al Apărării Naționale declară că vineri, 7 aprilie 2023, la numai șase zile de la preluarea misiunii de Poliție Aeriană întărită sub comandă NATO în Țările Baltice, două avioane de luptă F-16 ale detașamentului „Carpathian Vipers” au fost alertate de Centrul de operații aeriene NATO din Uedem, Germania.
Două aeronave neidentificate au fost detectate zburând deasupra apelor internaționale din zona de responsabilitate a NATO.
Avioanele românești au fost alertate pentru a clarifica situația aeriană. După interceptare, aeronavele au fost identificate ca fiind două Suhoi Su-27 Flanker, aparținând Federației Ruse. Acestea au fost escortate în siguranță până la ieșirea din zona de responsabilitate a Alianței, transmite stiripesurse.ro.
Comandantul detașamentului, comandor Cosmin Vlad, a declarat că îndeplinirea cu succes a primei interceptări din cadrul misiunii de Poliție Aeriană întărită în Țările Baltice ”confirmă nivelul ridicat al capacității de luptă al militarilor detașamentului și capacitatea Forțelor Aeriene Române de a disloca și întrebuința aeronavele F-16 în misiuni NATO” .
Fluxul de știri
0