Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Din 10 aprilie intră în vigoare interdicția la pescuit

© Sputnik / Evghenii Panasencoрыбалка
рыбалка - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2023
Abonare
Din 10 aprilie, în Moldova intră în vigoare interdicția la pescuit.
CHIȘINĂU, 08 apr- Sputnik. De luni, 10 aprilie, în Moldova intră în vigoare interdicția la pescuit.
Timp de 60 de zile, pescuitul va fi interzis pe Prut de la satul Tețcani de la granita moldo-ucraineana pana în satul Giurgiulești.
▪️Timp de 67 de zile din 10 aprilie până în 15 iunie, pescuitul va fi interzis pe Nistru în tronsonul de la satul Naslavcea până la orașul Camenca, pe lacul de acumulare Dubăsari, în tronsonul de la barajul hidrocentralei Dubăsari până la satul Palanca și în brațul Turunciuc și în Lacul Cahul.
▪️Timp de 82 de zile din 10 aprilie până pe 30 iunie, pescuitul este interzis pe râurile Ciorna, Răut, Ichel, Bîc și Botna, afluenți ai Nistrului, cu excepția iazurilor artificiale construite pe aceștia (Larga, Vilia, Lopatnic, Racovăț, Ciuhur, Camenca, Gîrla Mare , Delia, Nîrnova, Lapușna, Sărata, în afluenții Tigeci ai râului Prut, în iazurile Manta, precum și pe râurile Kogîlnic, Cahul, Ialpug, cu excepția lacurilor artificiale construite pe acestea).
▪️În perioada 9 aprilie - 30 iunie, este interzis pescuitul în spațiile acvatice, cu excepția celor destinate activităților de pescuit. Totodată, în obiectivele acvatice piscicole naturale este interzis, în cursul anului, pescuitul speciilor incluse în Cartea Roșie a Republicii Moldova și a morunașului din bazinul fluviului Nistru. Agenția de Mediu menționează că este interzisă folosirea mijloacelor de transport acvatic de către persoane particulare în obiectivele acvatice piscicole naturale în perioada de prohibiție și în locurile interzise pentru pescuit. Încălcarea prevederilor atrage răspundere în conformitate cu legislația în vigoare.
Fluxul de știri
0