Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Procuratura Anticorupție are obiecții la legea privind actele de corupție

© Sputnik / Rodion ProcaПрокуратура по борьбе с коррупцией
Прокуратура по борьбе с коррупцией - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2023
Abonare
Potrivit unui comunicat emis de PA, versiunea aprobată nu ar asigura realizarea scopului proiectului.
CHIȘINĂU, 7 apr - Sputnik. Procuratura Anticorupție consideră imperativ a se reveni la versiunea anterioară trimisă spre avizare, care, drept rezultat ar genera o reducere de circa 23% din volumul total de cauze penale în gestiunea PA sau de circa 40% din numărul cauzelor aflate la urmărirea penală.
Trebuie precizat că proiectul de lege pentru modificarea Codului de procedură penală al Republicii Moldova prevede delimitarea competențelor Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție la investigarea cauzelor de corupție la nivel înalt.
În context, cei de la PA consideră că prin majorarea substanțială a numărului de subiecți și micșorarea valorii prejudiciului în cazul infracțiunilor date în competența CNA, proiectul de lege adoptat la moment ar avea un efect invers decât scopul urmărit, fapt ce ar duce la majorarea substanțială a numărului de cauze penale din gestiunea CNA și a PA.
„Ne dorim ca Parlamentul să voteze un proiect de lege care să sprijine Procuratura Anticorupție să lupte cu marea corupție”, este precizat în comunicatul PA.
În PA activează 52 procurori, dintre care 20% sunt procurori delegați din alte procuraturi.
Fluxul de știri
0