Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Moldova mai ia 50 de milioane de dolari de la Banca Mondială

© Sputnik / Miroslav RotariSediul Băncii Mondiale la Chișinău
Sediul Băncii Mondiale la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2023
Abonare
Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării nu precizează dacă e vorba despre un grant sau dacă e un împrumut.
CHIȘINĂU, 7 apr – Sputnik. Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării va primi de la Banca Mondială asistență în valoare de 50 milioane dolari pentru susținerea dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii și competitivitatea acestora la export, anunță serviciul de presă al Ministerului Economiei și Digitalizării.
Sursa oficială nu precizează dacă e vorba despre un grant sau dacă e un împrumut. Vom sublinia că dacă ar fi fost vorba despre un grant, acest fapt s-ar fi trâmbițat cu mult fast. Deci, cel mai probabil este un nou împrumut, care va spori și mai multe sumele pe care le datorează statul Republica Moldova. Oamenilor le rămâne doar să spere că banii vor fi folosiți în interesul economiei și nu în alte interese obscure.
„Astăzi, șase aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, a fost anunțat un nou Proiect privind competitivitatea IMM-urilor, susținut de Grupul Băncii Mondiale, care are ca obiectiv reducerea poverii cadrului de reglementare și sporirea accesului la finanțare a companiilor moldovenești. Proiectul va fi implementat în perioada 2023-2027 de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării și Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului”, este un citat din comunicatul ministerului de resort la acest subiect.
Victor Parlicov - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2023
Economie
Parlicov a plecat în Grecia după gaz „mai ieftin”
Fluxul de știri
0