Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Negocierile privind conflictul din Ucraina trebuie să respecte interesele Rusiei

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2023
Abonare
Discuţiile cu privire la soluționarea conflictului din Ucraina trebuie să se bazeze pe respectul faţă de interesele Rusiei, a declarat vineri șeful diplomației rusești, după dialogul cu omologul său turc.
BUCUREŞTI, 7 apr – Sputnik.Discuţiile cu privire la soluționarea conflictului din Ucraina trebuie să se bazeze pe respectul faţă de interesele Rusiei, a declarat vineri ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, după dialogul cu omologul său turc.
Moscova a spus de mai multe ori că nu a renunțat la negocieri, a amintit înaltul diplomat.
Potrivit acestuia, declarațiile Occidentului, care a afirmat că ostilitățile din Ucraina nu pot fi oprite, sunt „lipsite de scrupule”.
Kievul, Washingtonul și Bruxelles-ul reiterează zilnic această idee, în timp ce au cerut Rusiei să oprească ostilitățile și să se aşeze la masa negocierilor, ceea ce contrazice declaraţia lor cu privire la imposibilitatea negocierii şi a încetării ostilităţilor, a spus Lavrov.
Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2023
Moldova și Rusia
Ambasadorul Rusiei: „Relațiile moldo-ruse păstrează potențial pentru dialog”
Occidentul a ignorat îngrijorările legitime ale Rusiei „pe care le-am exprimat de mulți ani în dialogul cu colegii noștri occidentali”, a spus ministrul. „Ceea ce face NATO în Ucraina nu vă privește”, a spus Occidentul.

Ankara, dispusă să ajute

La rândul său, ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu a menționat că Ucraina a fost una dintre principalele teme în discuțiile cu Serghei Lavrov.
„Am subliniat încă o dată că ne așteptăm la încheierea conflictului, prin desfăşurarea de negocieri în baza dreptului internațional. Ca întotdeauna, am exprimat dispoziția Ankarei de a depune toate eforturile pentru rezolvarea [acestui conflict]”, a declarat Cavusoglu în timpul unei conferinţe de presă, potrivit Sputnik France.
De asemenea, ministrul turc și-a exprimat îngrijorarea cu privire la o posibilă escaladare în Ucraina în primăvară. „Nu va exista niciun câștigător în acest război”, a subliniat el, promițând că va urmări aplicarea unei politici obiective și echilibrate.
Fluxul de știri
0