Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

„Nu ne vom izola”. Putin le-a vorbit ambasadorilor despre noua politică externă a Rusiei

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin la ceremonia de înmânare a scrisorilor de acreditare a noilor ambasadori la Moscova
Vladimir Putin la ceremonia de înmânare a scrisorilor de acreditare a noilor ambasadori la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2023
Vladimir Putin la ceremonia de înmânare a scrisorilor de acreditare a noilor ambasadori la Moscova
Abonare
Putin le-a spus noilor șefi de misiuni diplomatice că Rusia acum câteva zile a adoptat o nouă redacție a politicii sale externe.
CHIȘINĂU, 5 apr - Sputnik. La Kremlin a avut loc ceremonia de înmânare a scrisorilor de acreditare a noilor ambasadori trimiși la Moscova. În cadrul acestui eveniment președintele rus Vladimir Putin a făcut o serie de declarații privind situația din lume, poziția Rusiei și natura relațiilor cu statele care și-au trimis la Moscova ambasadori noi.
Putin le-a spus noilor șefi de misiuni diplomatice că Rusia acum câteva zile a adoptat o nouă redacție a politicii sale externe.
El a subliniat că Rusia nu are intenții dușmănoasă față de vreo țară, este gata de dialog cu toate țările și nu își propune să se izoleze. Totodată, Moscova așteaptă ca partenerii externi să respecte principiul egalității în drepturi.
De asemenea, Putin a menționat că Rusia va fi și de acum înainte unul dintre centrele politicii mondiale și va menține echilibrul mondial al stabilității.
El a caracterizat succint relațiile bilaterale cu fiecare dintre cele 17 țări care și-au acreditat ambasadori noi în Rusia.
Adresândui-se ambasadorului SUA Lynn Tracy, el a subliniat că sprijinul Washingtonului pentru „revoluțiile colore”, inclusiv în Ucraina, a condus la criza actuală. Relațiile dintre Rusia și Statele Unite sunt într-o criză profundă, a spus Putin.
Vorbind despre cooperarea cu Danemarca, liderul rus a amintit că cele două țări au fost istoric apropiate, dar astăzi „Marea Baltică este neliniștită”. Președintele și-a exprimat speranța că va fi creată o comisie internațională care va investiga atacurile teroriste asupra gazoductelor Nord Stream.
Vorbind despre relațiile cu UE, Putin și-a exprimat regretul pentru faptul că această comunitate de state și-a abandonat misiunea inițială – cea de integrare economică pe continentul european, trecând la confruntare geopolitică cu Rusia.
Trinity Lavra of St. Sergius in Sergiyev Posad, Moscow Region - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2023
Internațional
Occidentul încearcă să distrugă Ortodoxia în Ucraina
Fluxul de știri
0