Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Discuții interminabile pe bani publici: MJ a mai lansat o platformă de dialog

© Sputnik / Evgheni PanasencoMinisterul Justiției al RM
Ministerul Justiției al RM - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2023
Abonare
Din Consiliul consultatuiv fac parte reprezentanți ai Ministerului Justiției, autoritățile publice din sectorul justiției și de protecție a drepturilor omului, a organelor de autoadministrare a profesiilor juridice, a mediului academic și a societății civile.
CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. Serviciul de presă al Ministerului Justiției laudă instituția pentru faptul că aceasta „pentru prima dată va avea o platformă de discuții, care are drept scop facilitarea participării părților interesate în procesul de elaborare și promovare a politicilor pe domeniul de competență al Ministerului”.
Primul Consiliu Consultativ al Ministerului Justiției a fost lansat marți.
Componența nominală a Consiliului consultativ este constituită din reprezentanți ai Ministerului Justiției, autoritățile publice din sectorul justiției și de protecție a drepturilor omului, a organelor de autoadministrare a profesiilor juridice, a mediului academic și a societății civile.
Pe platforma Consiliului consultativ vor fi puse în discuție aspecte privind:
Prioritățile Ministerului Justiției în sectorul justiției;
Problemele stringente din sector cu identificarea posibilelor soluții;
Implementarea cadrului normativ cu privire la reforma sectorului justiției;
Alte aspecte.
La prima ședință a acestui consiliu a avut loc și o rundă de discuții privind situația actuală din sectorul justiției. Participanții au identificat „și anumite soluții și idei pentru deblocarea sistemului”.
Decizia participanților la prima ședință a fost să se întrunească lunar. Ei au considerat că este necesară discutarea celor mai stringente subiecte găsirea de soluții constructive pentru a întruni obiectivul principal: accesul la justiție pentru cetățeni și un stat de drept puternic, în care cetățenii să aibă încredere în reprezentanții sistemului.
Ministerul Justiției nu ne informează dacă abuzurile care au loc odată cu retorica guvernării PAS de a „reforma justiția” au fost sau nu puse în discuție.
Drapele UE în fața sediului Comisiei Europene - Sputnik Moldova, 1920, 04.04.2023
Internațional
UE loveşte în proprietarii de case
Fluxul de știri
0