Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden a împins Arabia Saudită spre Rusia și China

© AP Photo / Saudi Press AgencyXi Jinping și Mohammed bin Salman, arhiva foto
Xi Jinping și Mohammed bin Salman, arhiva foto - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2023
Abonare
Decizia OPEC+ de a reduce producția de petrol a pus în pericol relația deja tensionată dintre SUA și Arabia Saudită, arată publicaţia Newsweek.
CHIȘINĂU, 5 apr - Sputnik, Marius Holdean. „Aceasta a fost o lovitură pentru relația dintre cele două țări, a cărei agravare sub administrația președintelui Joe Biden a împins deja Arabia Saudită spre apropierea de Rusia și China”, atrage atenţia publicația citată.
Articolul amintește că anul trecut Arabia Saudită a decis să reducă producția, în ciuda cererilor SUA de a furniza mai mult petrol pe piață pentru a lupta împotriva inflației în creștere. Drept urmare, Casa Albă a acuzat Riadul că este de partea Rusiei și că încearcă să provoace o criză energetică în Europa.
Săptămâna aceasta, țările OPEC+ au anunțat reduceri suplimentare voluntare ale producției de petrol până la sfârșitul anului. Pentru Rusia și Arabia Saudită, această cifră va fi de 500 de mii de barili pe zi, pentru Kazahstan – 78 de mii de barili. În plus, Emiratele Arabe Unite (cu 144.000 de barili pe zi), Oman (40.000), Kuweit (128.000), Irak (211.000), Algeria (48.000) și Gabon (8.000) au convenit să reducă producția de petrol.
Trinity Lavra of St. Sergius in Sergiyev Posad, Moscow Region - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2023
Internațional
Occidentul încearcă să distrugă Ortodoxia în Ucraina
Fluxul de știri
0