Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina a comandat 100 de blindate. Polonia execută comanda

© Sputnik / Said Tsarnaev / Accesați arhiva multimediaExerciții militare cu utilizarea tehnicii blindate, inclusiv a tancurilor
Exerciții militare cu utilizarea tehnicii blindate, inclusiv a tancurilor - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ucraina comandă, Polonia fabrică și cetățenii din UE și SUA plătesc. Aceasta este „suveica” economică ce stă la baza funcționării regimului de la Kiev, cu acordul SUA și UE.
CHIȘINĂU, 3 apr - Sputnik. Ucraina a comandat 100 de vehicule blindate multirol Rosomak din Polonia, fabricate sub licență finlandeză.
Vestea a fost anunțată cu nedisimulată bucurie de către premierul polonez, Mateusz Morawiecki, nu se știe cât de bucuros că a obținut o comandă pentru industria poloneză sau că poate alimenta mai mult războiul din Ucraina.
„Aduc comanda obţinută ieri de la premierul ucrainean Denîs Şmîhal, pentru 100 de Rosomak-uri care vor fi fabricate aici”, a declarat Mateusz Morawiecki la unitatea de producţie pentru aceste vehicule din Siemianowice Slaskie, în sudul Poloniei
Comanda va fi finanţată cu fonduri europene acordate Poloniei şi cu fonduri americane obţinute de Ucraina, a indicat şeful guvernului polonez, fără a preciza cuantumul contractului.
Rosomak este un vehicul blindat multirol cu ​​tracţiune în opt roţi, fabricat sub licenţă Patria AMV.
Oraș din Ucraina distrus de război - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2023
Internațional
SUA: Încă un pachet cu arme și muniție pentru Zelenski
Fluxul de știri
0