Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania are probleme mari cu dotarea militară

© Sputnik / Denis AslanovMilitari germani la exerciții NATO
Militari germani la exerciții NATO - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2023
Abonare
Germania nu își va putea acoperi lacunele din dotarea militară a țării până în anul 2030, consideră ministrul german al apărării, Boris Pistorius.
CHIȘINĂU, 3 apr - Sputnik. Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat că lacunele din dotarea militară a ţării vor rămâne şi după 2030, într-un comentariu pentru ziarul Welt am Sonntag.
''Ştim cu toţii că lacunele existente nu pot fi complet acoperite până în 2030. De aceea trebuie să stabilim priorităţi'', a declarat social-democratul care a fost numit în fruntea ministerului apărării la începutul acestui an. De asemenea, acesta a stabilit cele trei priorități ale armatei germane:
''Bundeswehr (armata) are trei sarcini de îndeplinit: apărarea naţională şi a Alianţei, precum şi operaţiunile internaţionale de criză. Acest lucru necesită capacităţi, susţinute cu material şi personal'', a detaliat Pistorius cu privire la cerinţele militare ridicate.
Una dintre aceste priorităţi este protecţia flancului estic al NATO, a spus el. ''Pentru noi, acest lucru înseamnă în primul rând construirea unei divizii complet echipate până în 2025 şi o contribuţie adecvată la Forţa de reacţie a NATO''.
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2023
Internațional
Avertismentul lui Viktor Orban
Fluxul de știri
0