Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Geoană mai primește un an de mandat la NATO

© Photo : Mircea GeoanăMircea Geoană
Mircea Geoană - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2023
Abonare
Mandatul lui Mircea Geoană de Secretar General Adjunct al NATO va fi prelungit cu încă un an de zile, a anunțat vineri Jens Stoltenberg, Secretarul General al Alianței Nord- Atlantice
BUCUREŞTI, 31 mar – Sputnik. Într-un mod providențial, mandatul lui Mircea Geoană la NATO a fost prelungit până la alegerile prezidențiale din România de anul viitor.
„Mircea Geoană a fost un remarcabil Secretar General Adjunct al NATO, și un sprijin important pentru mine la nivel personal, într-un moment critic pentru securitatea euroatlantică.Calitățile politice, expertiza și grația cu care lucrează sub presiune continuă să fie importante pentru alianța noastră transatlantică. Ca o recunoaștere a activității sale, i-am extins mandatul de Secretar General Adjunct al NATO cu un an, până la mijlocul lunii octombrie 2024. Îi mulțumesc lui Mircea pentru dedicare și aștept cu nerăbdare să continuăm să lucrăm împreună”, a postat Stoltenberg.
Mircea Geoană este primul înalt oficial din conducerea NATO căruia i se prelungește mandatul de două ori. Practic, Geoană va rămâne în funcție până în preajma alegerilor prezidențiale de anul viitor.
Mircea Geoană este secretarul general adjunct al NATO din 17 octombrie 2019.
Fluxul de știri
0