Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Bucureștiul va găzdui o conferință pe securitate la Marea Neagră

© PanoramioMarea Neagră, furtună
Marea Neagră, furtună - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2023
Abonare
O conferinţă la nivel înalt privind securitatea la Marea Neagră va avea loc în data de 13 aprilie, la Bucureşti, transmite MAE. La aceasta vor participa miniștrii de Externe și ai Apărării din Platforma Internațională Crimeea.
BUCUREȘTI, 31 mar -Sputnik. Ministrul Bogdan Aurescu a participat, joi, la prima întâlnire de lucru din cadrul reuniunii miniştrilor de Externe ai Formatului Bucureşti 9 (B9), care are loc în Polonia, la Lodz, context în care a anunţat că prima Conferinţă la nivel înalt privind securitatea la Marea Neagră va avea loc în data de 13 aprilie, la Bucureşti, transmite MAE.
Conferinţa din 13 aprilie va fi organizată de miniştrii de Externe şi ai Apărării din România şi Ucraina, cu participarea miniştrilor de Externe şi cei ai Apărării din statele participante la Platforma Internaţională Crimeea.

Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat angajamentul ferm al României pentru continuarea susţinerii multidimensionale a Ucrainei, formularea multidimensională putând ascunde și ”ajutorul militar”.
Totodată, Aurescu a încurajat aliaţii de pe Flancul Estic să continue sprijinirea statelor vecine Ucrainei, în special Republica Moldova, confruntată inclusiv cu ameninţări hibride care urmăresc destabilizarea statului şi deturnarea parcursului său european, precum şi Georgia.
În ceea ce priveşte sprijinul acordat de ţara noastră pentru Republica Moldova, ministrul Bogdan Aurescu s-a referit şi la necesitatea consolidării capacităţilor de apărare a Republicii Moldova şi a rezilienţei acestui stat şi a făcut apel la aliaţii B9 să sprijine aceste demersuri.
Reuniunea reuniunii miniştrilor de Externe ai formatului Bucureşti 9 continuă vineri şi este coprezidată de Bogdan Aurescu şi omologul său polonez, Zbigniew Rau.
Fluxul de știri
0