Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zimbabwe mulțumește Rusiei pentru ajutorul în lupta împotriva sancțiunilor occidentale

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Accesați arhiva multimediaA doua Conferință Parlamentară Internațională „Rusia-Africa”în care a participat președintele legislativului din Zimbabwe, Jacob Mudenda
A doua Conferință Parlamentară Internațională „Rusia-Africa”în care a participat președintele legislativului din Zimbabwe, Jacob Mudenda - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2023
A doua Conferință Parlamentară Internațională „Rusia-Africa”în care a participat președintele legislativului din Zimbabwe, Jacob Mudenda
Abonare
Președintele Senatului din Zimbabwe a mulțumit Moscovei pentru sprijinul acordat țării sale, care luptă împotriva sancțiunilor occidentale din 1999.
BUCUREŞTI, 29 mart – Sputnik. „Poporul zimbabwean este recunoscător statului rus pentru că l-a ajutat să lupte împotriva sancțiunilor ilegitime” impuse de Occident, a declarat marți, 28 martie, la Moscova, președintele Senatului din Zimbabwe, Mabel Chinomona, citat de Sputnik France.
„În ciuda sancțiunilor impuse de Occident, Zimbabwe vrea să îşi menţină oportunitatea de a se dezvolta. De aceea menținem relații cu țara dumneavoastră, care ne-a ajutat întotdeauna”, a spus Chinomona în cadrul unei întâlniri de lucru cu Valentina Matvienko, președintele Consiliul Federației (Camera Superioară a Parlamentului rus).

Sancțiunile împotriva Zimbabwe

Zimbabwe a fost supusă la numeroase sancțiuni impuse de Statele Unite, Uniunea Europeană și Regatul Unit din 2001, sub pretextul că autoritățile țării la acea vreme au încălcat drepturile omului. Deși Robert Mugabe, părintele independenței din 1980, a plecat de la putere în 2017, Occidentul își menține restricțiile.
În 2008, Regatul Unit, Statele Unite și Canada au înaintat o rezoluție către Consiliul de Securitate al ONU pentru a impune noi sancțiuni Zimbabwe, dar China și Rusia au blocat această rezoluție.
Aproape 90 de bănci străine au părăsit țara din 2001 din teama de a nu le încălca și de a nu suferi penalități financiare.
Fluxul de știri
0