Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul a votat pentru prelungirea stării de urgență pe întreg teritoriul țării

© Sputnik / Rodion Proca / Accesați arhiva multimediaУтверждение нового состава правительства на заседании парламента Молдавии
Утверждение нового состава правительства на заседании парламента Молдавии  - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2023
Abonare
Astăzi, ca urmare a solicitării din partea premierului Recea în ședința plenară a parlamentului a fost prelungită starea de urgență pe întreg teritoriul țării
CHIȘINĂU, 30 mart - Sputnik. Premierul Dorin Recean a solicitat în regim de urgență în cadrul plenului parlamentului ca starea de urgență să fie prelungită cu 60 de zile pe întreg teritoriul țării.
Șeful guvernului consideră prelungirea stării de urgență ca fiind o necesitate ăn contextul mai multor riscuri și amenințări.
„Situația de securitate din regiune rămâne precară, iar Republica Moldova rămâne o țintă a unui larg spectru de manifestări ale războiului hibrid, prin care se încearcă destabilizarea țării. Aceste riscuri sunt exacerbate și de situația gravă, fără precedent din domeniul justiției, în care este afectată funcționalitatea instituțiilor din sistemul judecătoresc”, se menționează se menționează în comunicatul de presă al parlamentului.
Amintim că starea de urgență în Republica Moldova a fost instituită încă în toamna anului 2021, la scurt timp după ce PAS a câștigat alegerile și a preluat guvernarea. De atunci, a fost prelungită continuu, la fiecare 60 de zile.
Fluxul de știri
0