Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu cere susținere internațională pentru a rămâne la putere

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu și Charles Michel
Maia Sandu și Charles Michel - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2023
Maia Sandu și Charles Michel
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat la ediția a doua a cyber- ”Summitului pentru Democrație” făcut de administrația Biden. Cu acest prilej, Sandu a cerut susținere internațională pentru regimul său.
BUCUREȘTI, 30 mar -Sputnik. Maia Sandu a făcut un apel către statele democratice de a se alătura la introducerea unui regim global de sancțiuni ”pentru a identifica și a descuraja cazurile de mare corupție de la Chișinău”. Cu alte cuvinte, tradus din limba română de lemn în...limba română normală: sancționarea opoziției la propriul regim politic.
„Acum ducem o luptă importantă împotriva corupției din sectorul justiției. Știm că corupția instituțională și lipsa onestității în justiție sabotează credința că democrația poate oferi securitate, oportunități economice și dreptate. Facem apel la aliații noștri democratici să ni se alăture în introducerea unui regim global de sancțiuni pentru a identifica și a descuraja cazurile de mare corupție”, a menționat președinta Republicii Moldova în discursul tău.
Totodată, o altă problemă abordată în mesaj a fost presa de opoziție, înțeleasă ca „propagandă și dezinformare”.
„La fel de important, trebuie să lucrăm împreună mai eficient pentru a contracara dezinformarea și propaganda. Ele amenință regimurile noastre democratice. Astăzi, într-un efort regional comun realizat de opt guverne, prim-ministrul țării noastre a expediat o scrisoare deschisă marilor companii de tehnologie, cerând soluții mai bune pentru prevenirea răspândirii narativelor false care ar putea destabiliza țările noastre”, a punctat aceasta.
„În timpul războiului, Moldova este un test de turnesol pentru SUA, statele membre UE și alte națiuni democratice. Stabilitatea noastră este în interesul vostru”, a punctat președinta, atrăgând atenția asupra importanței geopolitice a menținerii la putere la Chișinău a propriului regim.
Fluxul de știri
0