Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Îngrijorări la Bruxelles că românii nu mai sunt pro-UE

© Sputnik / OsmatescoPreședintele Parlamentului European, Roberta Metsola
Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2023
Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola
Abonare
Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, este îngrijorată că românii încep să fie dezamăgiți de Uniunea Europeană și e îngrijorată că AUR crește în sondaje.
BUCUREȘTI, 30 mar -Sputnik. Roberta Metsola, președintele Parlamentului European și, în momentul alergerii sale, o speranță a conservatorilor europeni, a declarat într-un interviu acordat pentru Digi24, că este îngrijorată de faptul că pentru majoritatea românilor, Uniunea Europeană nu mai este considerată un ”lucru bun”.
În opinia lui Metsola, principala cauză a acestei probleme este neprimirea României în Schengen, în ciuda faptului că țara și-a asumat poveri complexe și costisitoare pentru toți românii, a administrării valului de refugiați din Ucraina, dar și a tranzitului de cereale.
Metsola a promis că Parlamentul European va „pune presiune” pentru aderarea României în Schengen.
De asemenea, Metsola și-a exprimat îngrijorarea că mesajul suveranist se consolidează politic în România și că partidul AUR crește în sondaje. Vinovați ar fi cei din clasa politică mainstream, crede ea, care s-au îndepărtat de popor și tind să se mulțumească cu propriul lor electorat captiv.
Fluxul de știri
0