Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chișinăul consideră un fals acțiunile teroriste raportate de Tiraspol

© Sputnik / Mihai CarausTiraspol
Tiraspol - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2023
Tiraspol
Abonare
Chișinăul contestă “informațiile despre pretinse acte teroriste, răspândite de către exponenții Tiraspolului”, care ar fi avut loc în regiunea transnistreană.
CHIȘINĂU, 30 mart - Sputnik. În cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Unificate de Control, Delegația Chișinăului a reproșat structurile de forță transnistrene că au încălcat “mecanismele operațiunii de menținere a păcii” pentru astfel de cazuri.
“Printr-o declarație adresată Comisiei Unificate de Control, delegația Republicii Moldova a evidențiat că neinformarea și neimplicarea în modul stabilit a observatorilor militari și a organelor de drept constituționale pune sub îndoială concluziile reprezentanților regiunii transnistrene. Or, presupusele fapte, dacă au avut loc, ar fi trebuit semnalate la momentul producerii lor, pentru a declanșa mecanismele operațiunii de pacificare în vederea neadmiterii destabilizării situației în Zona de Securitate și efectuării unei anchete obiective”.
În concluzie, Delegația Republicii Moldova a dezaprobat recurgerea la procedeele manipulatorii, a cerut renunțarea la acțiunile provocatoare și respectarea actelor de bază ale operațiunii de menținere a păcii pe râul Nistru.
Fluxul de știri
0