Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Andrei Spînu, consilierul Maiei Sandu, atacă furibund organele de drept ale Moldovei

© Sputnik / Mihai CarausAndrei Spînu
Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2023
Abonare
Andrei Spînu, consilierul Maiei Sandu, atacă cu critici foarte dure organele de drept din republica Moldova, acuzându-le că ar fi în cârdășie cu Ilan Șor.
CHIȘINĂU, 29 mart – Sputnik. După ce în presă au apărut mai multe informații despre „averile tăiunuite” ale lui Andrei Spînu, fostul vicepremier, actualmente consilier în aparatul Președinției, acesta publică un mesaj plin de acuzații dure în adresa organelor de drept ale Republicii Moldova.
Reacția nervoasă a lui Spînu se pare că a fost provocată de faptul că CNA chiar a citit o sesizare parvenită din partea lui Ilan Șor și a început să verifice informațiile furnizate de Șor.
Ce o fi găsit procurorii, deocamdată nu se știe, însă Andrei Spânu a scris următorul mesaj, din care se vede clar că nu s-a mai putuit stăpâni și a răbufnit pe o rețea de socializare:
„Fugarii și hoții din țară, în cârdășie cu organele de drept ale țării continuă să mă atace public. Repet, o fac în cârdășie cu organele de drept. Pentru mine e clar de ce o fac. Încă din primele zile de guvernare (din vara 2021) am vorbit că persoanele care au lucrat împreună cu regimul plahotniuc nu trebuie să participe la reformarea justiției, sau la orice alt tip de reformă în țara asta. Am făcut-o și public, dar am făcut-o în mod special în echipa de guvernare. Din 2021, exponenții fugarilor din instituțiile publice m-au șantajat, m-au interogat la minister, m-au atacat la toate instituțiile de drept ale statului, mi-au trimis mascați acasă, au deschis dosare referitor la activitatea mea. Oamenii care l-au slujit pe plahotniuc la Procuratura Anticorupție, la CNA, la Procuratura Generală, la SIS, oameni care au participat la expulzarea profesorilor turci din țara noastră, oameni care în cariera lor au lucrat doar pe dosare politice trebuiau scoși din funcții din primele zile de guvernare. Sper ca acest lucru să se întâmple de acum în colo. Așa nu se mai poate".
Maia Sandu nu a reacționat deocamdată la informațiile apărute în spațiul public despre consilierul său Andrei Spînu.
Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2023
Societate
Poliția încă nu a reușit să-l identifice pe cel care l-a atacat pe Andrei Spînu
Fluxul de știri
0