Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Operațiunea specială: Artiomovsk și Avdeevka - principalele puncte de demilitarizare a FAU

© Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy / Accesați arhiva multimediaОбучение мобилизованных на Запорожском направлении
Обучение мобилизованных на Запорожском направлении - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2023
Abonare
Statisticile nu-i promit armatei ucrainene o contraofensivă de succes, însă regimului marionetă de la Kiev nu-i pasă de pierderi. Curatori occidentali mână armata ucraineană „la ultima și decisiva bătălie”.
Acțiunile de luptă de mare intensitate sunt formatul optim pentru denazificarea regimului de la Kiev. De aceea, Artiomovsk și Avdeevka pe harta operațiunii militare speciale rusești nu înseamnă geografie, ci strategie, puncte de control pentru nimicirea armatei ucrainene și potențialului militar al NATO. Forțele rusești prind într-o strânsoare de fier trupele inamice în „fortăreața Bahmut” și în zona fortificată Avdeevka.
Detașamentele de asalt ale PMC „Wagner” se mișcă sigur spre centrul Artiomovskului din mai multe direcții. Fiecare clădire și fiecare cartier este curățat. Ieri au preluat controlul asupra întregului teritoriu al uzinei de prelucrare a metalelor Artiomovsk, în unul dintre depozitele căruia președintele ucrainean Vladimir Zelensk a înmânat anterior distincții (https://ria.ru/20230326/artemovsk-1860686501.html). A fost extinsă zona de control rusesc în apropierea gării Bahmut-1.
Acțiunile ofensive ale unităților de asalt sunt acoperite de echipajele sistemelor grele de aruncătoare de flăcări ”Solnțepek”, care lovesc inamicul cu rachete termobarice în punctele fortificate și adăposturile de adâncime (https://t.me/mod_russia/25133). Artileriştii şi lunetiștii atacă de asemenea poziţiile FAU la Artiomovsk. Încercările ucrainene de a debloca „fortăreața Bahmut” din vest sunt suprimate aspru de unitățile Forțelor Terestre și de aviația Forțelor Aerospațiale ale Rusiei.
Comandantul șef al FAU, Valerii Zalujnîi, a raportat în disperare curatorilor londonezi despre situația exasperată a trupelor ucrainene, „situația dificilă de la Bahmut”. În afară de aceasta, la 50 km spre sud, „povestea Bahmutului” este repetată de Avdeevka, unde autoritățile de la Kiev au interzis accesul voluntarilor, jurnaliştilor și tuturor civililor. În oraș a început evacuarea întreprinderilor ucrainene rămase, sunt restrânse comunicațiile mobile. Potrivit administrației RPD, zona fortificată a FAU Avdeevka este aproape de „încercuirea operativă”.
Recunoaștere aeriană, focul eficient de contrabaterie, valul de foc al artilerie rusești – acestea au făcut posibilă împingerea trăgătorilor ucraineni de pe linia de contact, pe linia întâi a pozițiilor FAU au rămas doar obuzierele americane M777, Vampire RM-70 cehoslovace și „Grad-urile” sovietice distruse. Forțele aerospațiale rusești efectuează atacuri intense cu rachete și bombe asupra zonei fortificate Avdeevka.

Occidentul nu va ajuta

Mediile de informare britanice a relatat ieri că în luptele pentru Artiomivsk sunt uciși zilnic până la 200 de soldați ucraineni. Potrivit administrației RPL, în săptămâna 20-26 martie, regimul de la Kiev a pierdut în luptele de lângă Artiomovsk 1500 de soldați. Ministerul Apărării al Federației Ruse a comunicat că în ultimele 24 ce ore, în zona operațiunii speciale au fost uciși peste 620 de militari ucraineni (https://t.me/mod_russia/25136).
Imaginile video publicate cu zonă fortificată a FAU distrusă de lovitura aeriană rusească oferă o idee despre numărul de mercenari străini – peste tot zac morți care au pe mâneci ecusoane sub formă de steaguri poloneze și georgiene. Toate variantele de statistici nu le promit FAU o contraofensivă de succes, însă regimului marionetă de la Kiev nu-i pasă de pierderi. Curatori occidentali mână armata ucraineană „la ultima și decisiva bătălie”, punându-le la dispoziție pentru sinuciderea în masă tehnică blindată învechită și un minim de muniție. Brigăzile motorizate ale FAU așteaptă până acum venirea BMP-urilor occidentale Bradley și Marder, deplasându-se vehicule blindate străvechi M1224.
Puterea de luptă a celor 14 tancuri britanice Challenger-2 promise, cu echipaje ucrainene, pe linia de contact de 1000 de kilometri nu poate să provoace decât nedumerire sau asocieri cu lupte cu gladiatori din vremurile Romei antice - chiar și cu 20 de vehicule blindate Bulldog și 30 de sisteme de artilerie AS -90 autopropulsate.
Livrările de perspectivă a câtorva zeci, eventual sute (https://ria.ru/20230325/tanki-1860640723.html) de ”Leoparzi” și ”Abramși” vechi ai NATO nu pot schimba, de asemenea, superioritatea strategică a Forțelor Armate ale Rusiei în teatrul de operațiuni ucrainean. Rusia ocupă primul loc de pe planetă în ceea ce privește numărul de tancuri - mai mult de 12 mii, iar în 2023 va produce 1500 dintre cele mai bune tancuri din lume T-90M ”Proryv” și T-14 ”Armata”. Evident, producția a câteva milioane de obuze de artilerie pe an nu este o problemă pentru industria rusească de apărare. Acest lucru este peste puterile SUA și NATO - întregului complex militar-industrial occidental în starea sa actuală, pe care chiar și Washington Post o numește „o incapacitate sclerotică de a produce arme”.
În dolari și euro, asistența militară pentru Kiev din partea „țărilor donatoare” (dușmani ai Federației Ruse) pare să fie stabilă, dar deficitul de aviație și tehnică blindată grea, „foamea de obuze” a artileriei ucrainene și superioritatea multiplă de foca trupelor rusești lasă din ce în ce mai puține iluzii. Loviturile metodice ale Forțelor Armate ale Rusiei asupra zonelor de concentrare a rezervelor și a obiectivelor logistice ale FAU, ruperea de către forțele aeropurtate a celei de-a treia linii a apărării ucrainene la vest de Kremennaia readuc la realitatea dură.
Politicienii și strategii SUA și NATO nu mai repetă prostiile de anul trecut despre „victoria asupra Rusiei pe câmpul de luptă”, ei deja sunt de acord cu „slăbirea” Federației Ruse prin metoda mobilizării radicale și nimicirea treptate a populației din teritoriul controlat de Kiev. Ieftin și bun. Și practic, în stil american, pentru că la o nouă spirală a istoriei, acești oameni s-ar putea întoarce în Rusia și, prin urmare, îi pot consolida prin asta poziția.
Fluxul de știri
0