Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin menţionează țara din spatele sabotajului asupra Nord Stream

© Sputnik / Sergey Ilyin / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел заседание Совбеза РФ
Президент РФ В. Путин провел заседание Совбеза РФ - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2023
Abonare
Președintele rus consideră că Washingtonul a orchestrat atacul asupra conductelor de gaze Nord Stream.
BUCUREŞTI, 27 mart – Sputnik.Agențiile de informații din SUA s-au aflat, cel mai probabil, în spatele sabotajului asupra conductelor de gaze Nord Stream, în septembrie anul trecut, a declarat sâmbătă președintele rus Vladimir Putin, adăugând că este de acord cu concluziile din raportul cunoscutului jurnalist american Seymour Hersh.
Va fi „foarte dificil” să fie adus la lumină întregul adevăr, a recunoscut președintele rus într-o discuţie cu jurnalistul Pavel Zarubin, la Kremlin. Totuşi, Putin și-a exprimat speranța că, la un moment dat, „va fi dezvăluit în sfârșit cum au fost făcute lucrurile.”
Apoi, preşedintele rus s-a referit la Hersh, descriindu-l „un jurnalist american care a câștigat recent reputaţie în lume” și a spus că „a condus o anchetă și… a concluzionat că această explozie a fost orchestrată de agenţiile americane de informaţii”.
„Sunt total de acord cu aceste concluzii”, a adăugat Putin, potrivit RT. El nu a explicat dacă Rusia are dovezi proprii pentru a susține această poziție.
În februarie, Hersh a publicat un raport-bombă cu privire la sabotajul asupra conductelor de gaze Nord Stream 1 și 2, acuzând Washingtonul de orchestrarea atacului. SUA au negat responsabilitatea. În martie, Hersh a susținut că CIA și Serviciul de Informații al Germaniei, BND, au primit sarcina de a acoperi implicarea Washingtonului prin furnizarea către mass-media a unei poveşti alternative.
Cele două servicii de informații au venit apoi cu o poveste despre o „operaţiune neoficială” condusă de către un „grup pro-ucrainean”, potrivit lui Hersh. Această versiune a fost apoi publicată de mai multe canale de presă germane și americane.
Moscova a respins relatarea despre presupusa implicare a unui grup ucrainean în explozii, descriind-o drept „o campanie coordonată de farsă media”.
Fluxul de știri
0