Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Iohannis și Charles Michel au discutat despre Moldova

© Photo : Președintele RomânieiKlaus Iohannis și Charles Michel
Klaus Iohannis și Charles Michel - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2023
Abonare
Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel, printre temele discuţiei figurând situaţia din Ucraina, situația Republicii Moldova, dar și aderarea României la Schengen
BUCUREȘTI, 26 mar – Sputnik. Președintele Consiliului European a fost primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.
„Am prezentat Președintelui Consiliului European evaluarea noastră privind situația din Republica Moldova, care este în prezent ținta unor amenințări și acțiuni hibride menite să îi deraieze parcursul european”, a declarat președintele Klaus Iohannis.
El a spus că, în actualul context de securitate, Republica Moldova „are nevoie de tot sprijinul din partea Uniunii Europene și mă bucur că Președintele Consiliului European împărtășește această viziune.”
Preşedintele României a arătat că la nivelul Consiliului European, la reuniunea de săptămâna trecută, România a mandatat Comisia Europeană să prezinte un pachet de sprijin pentru Republica Moldova înainte de următoarea întâlnire din iunie.
”Totodată, Uniunea Europeană pregătește o misiune civilă care să ofere sprijin concret în combaterea amenințărilor hibride. Continuăm, de asemenea, să promovăm propunerea noastră de a avea un regim de sancțiuni dedicat situației din Republica Moldova”, a spus Klaus Iohannis.
Președintele României și președintele Consiliului European au discutat și despre aderarea la Spațiul Schengen, iar Charles Michel a declarat că va face tot ce ține de el pentru ca România să fie acceptată „cât mai curând posibil” în Spațiul Schengen.
Fluxul de știri
0