Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Intensă activitate a parlamentarilor din România la Chișinău

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Grosu și Marcel Ciolacu
Igor Grosu și Marcel Ciolacu - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2023
Abonare
Activitate intensă a parlamentarilor români la Chișinău în aceste zile de sfârșit de lună martie. O vizită a conducerii celor două camere ale Parlamentului și alte activități inter-parlamentare constituie agenda acestor zile
BUCUREȘTI, 27 mar -Sputnik. Luni, 27 martie, urmează să sosească la Chișinău președinții celor două camere ale Parlamentului României, în fruntea unor delegații de deputați și senatori.
De asemenea, pe 28 martie va avea loc a IX-a Reuniune a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană da Parlamentului Republicii Moldova și Parlamentului României (CCIE). În cadrul evenimentului, va fi semnată o rezoluție interparlamentare cu privire la integrarea parlamentară a Republicii Moldova. Copreședinții CCIE, deputatul Petru Frunze, din Republica Moldova și deputatul Daniel Gheorghe, din România, vor face declarații de presă.
Agenda vizitei delegației din România a CCIE mai include întrevederi cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, și cu premierul Dorin Recean. De asemenea, oficialii vor participa la conferința „105 ani de la unirea Basarabiei cu România. Alexandru Marghiloman şi principalii săi colaboratori – destine în istorie”, care va avea loc la 27 martie. Parlamentarii români vor vizita și câteva localități: vor participa, la Ialoveni, la dezvelirea bustului lui Alexandru Marghiloman și al lui Ion Inculeț, vor merge la Ungheni, unde vor vizita Centrul Cultural Multifuncțional „Regina Maria”, podul rutier de peste Prut și Parcul „Micul Cluj”.
Comisia Comună pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României a fost constituită în anul 2010. Din ea fac parte câte zece deputați din legislativul de la Chișinău și cel de la București. Conform regulamentului CCIE, Comisia se întrunește anual în două reuniuni, alternativ în Republica Moldova și în România.
O altă vizită ce se anunță a fi interesantă, deși probabil consecințele ei vor rămâne sub rigorile secretului de stat, este cea a a unei delegații a Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților şi Senatului României pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații. Aceștia vizitează Republica Moldova în intervalul 26-27 martie.
Fluxul de știri
0