Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

MAIA își propune să stimuleze tutungeria, considerând-o de mare perspectivă

© Pixabay / klimkinArticole de tutun
Articole de tutun - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2023
Abonare
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare consideră revitalizarea sectorului de cultivare și prelucrare a tutunului o oportunitate pentru viitorul economic al țării.
CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. Serviciul de presă al MAIA ne anunță că la sediul acestei instituții au avut loc discuții despre situația actuală din sectorul de cultivare și prelucrare a tutunului cu reprezentanții de ramură.
Producătorii și procesatorii de tutun au menționat că Republica Moldova ar putea crește volumele de producere și spori exportul. În opinia lor tutungeria este o ramură strategică și de perspectivă în cadrul economiei naționale.
Conform datelor statistice, odată cu începutul anilor `90, suprafețele productive de tutun s-au diminuat considerabil. Actualmente, tutunul din țara noastră ocupă o suprafață de circa 200 ha. Procesarea frunzelor de tutun are loc la Chișinău, Orhei și Tvardița. Producătorii spun că cea mai mare problemă ce afectează desfășurarea eficientă a industriei de tutun este lipsa forței de muncă. De asemenea, s-au referit și la un set de măsuri fiscale, care în opinia lor, ar trebui revizuit și modificat. Părțile au convenit să adopte o abordare pro-activă și să elaboreze un plan de revitalizare a acestei ramuri.
Agricultură, cereale - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2023
Economie
În Moldova va fi creat un registru al fermierilor
Fluxul de știri
0