Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autoritățile moldovenești vor dezvolta pedepsele și măsurile nonprivative de libertate

© Sputnik / Evgheni PanasencoMinisterul Justiției
Ministerul Justiției - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2023
Abonare
Serviciul de presă al Ministerului Justiției susține că „modificările propuse vor spori discreția consilierului de probațiune.
CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. Un grup de lucru, creat pentru elaborarea proiectului de modificare a legislației execuțional-penale, a prezentat conceptul privind dezvoltarea pedepselor și măsurilor neprivative de libertate. Serviciul de presă al Ministerului Justiției susține că „modificările propuse vor spori discreția consilierului de probațiune la etapa executării pedepselor și măsurilor neprivative de libertate și vor aduce în concordanță legislația națională cu recomandările europene ce vizează probațiunea”.
Conceptul descrie ajustări și propuneri de modificări ale Codului penal și cel de executare în scopul respectării convențiilor și tratatelor internaționale la care Republica Moldova este parte și angajamentelor asumate în procesul de integrare europeană.
Grupul de lucru este compus din reprezentanți ai corpului judecătoresc, procurori, conducători ai sistemul Administrației Naționale a Penitenciarelor, reprezentanți ai Inspectoratului Național de Probațiune, ai Oficiului Avocatului Poporului, ai Consiliului Europei, ai mediului academic și ai societății civile.
Clădirea Curții Constituționale a RM - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2023
Politică
Curtea Constituțională a anunțat când va examina constituționalitatea Partidului „Șor”
Fluxul de știri
0