Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ministrul Agriculturii: România a pierdut 3 miliarde de euro din cauza Ucrainei

© Sputnik / Mihai CarausTractoare parcate
Tractoare parcate  - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul Agriculturii a dezvăluit suma uriașă pe care România ar trebui să o primească de la UE ca despăgubiri pentru pierderile suferite din cauza cerealelor ucrainene.
CHIȘINĂU, 24 mar – Sputnik, Marius Holdean. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut afirmații șocante la Antena 3, el arătând că, din calculele pe care le-a făcut legat de pierderile suferite de agricultorii români din cauza situației din Ucraina, aceștia ar trebui să primească de la UE suma de 3 miliarde de euro.
”Eu am calculat pierderea totală a fenomenului agricol din România la aproape 3 miliarde de euro, dar fondul de criză general al UE are doar 450 milioane de euro, așa că s-a alocat pentru agricultură doar o sumă foarte mică, de 56 de milioane de euro” a spus ministrul.
României, amintim, îi revin doar 10 milioane de euro din bani europeni, mult mai puțin decât Bulgaria, căreia i s-au alocat 16 milioane de euro.
Luna trecută, Mircea Băluță, președintele Uniunii de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal declara, tot la Antena 3, că „Sumele care sunt vehiculate la ora actuală sunt total insuficiente pentru România. Suma vehiculată trebuie să fie de cel putin 200, poate 400 de milioane de euro, pentru a asigura un venit sigur fermierilor, astfel încât să depășească acest moment de criză. Până acum, suma propusă este de 50 de milioane de euro, e un nimic”.
Agricultură, cereale - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2023
Economie
În Moldova va fi creat un registru al fermierilor
Fluxul de știri
0