Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministrul de Externe austriac arată importanța Rusiei

© AFP 2023 / JOHN THYSAlexander Schallenberg
Alexander Schallenberg - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2023
Alexander Schallenberg
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul de Externe din Austria arată că ”Rusia va rămâne importantă pentru Europa. Haideţi să fim realişti!”
BRUXELLES, 23 mar – Sputnik. Rusia va continua întotdeauna să fie importantă pentru Europa, a declarat miercuri ministrul de externe austriac, Alexander Schallenberg, remarcând că a gândi altfel este iluzoriu.
Schallenberg a luat apărarea Raiffeisen Bank International, a doua cea mai mare bancă a ţării, criticată pentru că a continuat să facă afaceri în Rusia. El a apreciat că nu este rezonabil ca această instituţie bancară să fie singularizată în contextul în care multe alte firme occidentale au procedat similar.
”A crede că Rusia va înceta să existe şi că ne putem decupla de ea în toate domeniile este iluzoriu", a declarat Schallenberg, adăugând că, şi în cazul în care Austria şi-ar slăbi legăturile cu această ţară, acest lucru "nu s-ar putea întâmpla peste noapte".
"Dostoievski şi Ceaikovski rămân parte a culturii europene, fie că ne place sau nu. Ea (Rusia) va continua să fie cel mai mare vecin al nostru. Va rămâne a doua putere nucleară a lumii", a spus şeful diplomaţiei austriece.
Schallenberg a declarat că este de competenţa Austriei să aplice sancţiuni şi a spus că şi alte bănci occidentale fac afaceri în Rusia. "Companiile austriece trebuie să respecte regulile Austriei, dintre care o parte o reprezintă sancţiunile Uniunii Europene", a afirmat ministrul austriac, exclamând: "Haideţi să fim realişti!".
"91% dintre companiile occidentale sunt încă în Rusia, făcând ceea ce trebuie: aşteptare, restricţionare, izolarea activelor", a adăugat el.
”Există destule bănci americane, una cu numele Bank of America, prezente în Rusia", a mai declarat Schallenberg.
Fluxul de știri
0