Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

NATO provoacă un precedent periculos: ignorarea unanimității

© AFP 2024 / ADEM ALTANPéter Szijjártó
Péter Szijjártó - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2023
Abonare
NATO provoacă un precedent periculos și sfidează Ungaria.Alianța convoacă o reuniune a Comisiei Ucraina- NATO fără acordul Budapestei.
BUCUREȘTI, 22 mar- Sputnik. Șeful diplomației maghiare, Peter Szijjártó, a declarat la Bruxelles, după o întâlnire cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, că a anunțat convocarea Comisiei pentru perioada 4-5 aprilie.
„Secretarul general al NATO a anunțat că, din diverse motive, va convoca această reuniune în cadrul Consiliului miniștrilor de externe ai NATO pe 4-5 aprilie, în ciuda dezacordului Ungariei. Din convingerea părții maghiare, aceasta poate avea loc doar în condițiile unei voințe unanime”, a declarat ministrul maghiar.
„Aceasta încalcă unitatea NATO și procedura de unanimitate. În același timp, nu putem face nimic altceva. Luăm în considerare decizia secretarului general”, a adăugat el.
Szijjártó a mai spus că Ungaria nu va susține integrarea Ucrainei în NATO sau în UE „până când drepturile comunității naționale maghiare nu vor fi restabilite acolo prin condițiile din 2015”.
Fluxul de știri
0