Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

ANRE a dezmințit informația privind insuficiența carburanților în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariНациональное агентство по регулированию в энергетике
Национальное агентство по регулированию в энергетике  - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2023
Abonare
ANRE a declarat că nu există deficit de motorină și benzină în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. În Moldova sunt suficiente stocuri de motorină și benzină pentru acoperirea deplină a necesităților curente de consum atât pentru persoanele fizice, cât și pentru agenții economici. Acest lucru a fost comunicat miercuri de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.
Agenția a dezmințit în acest fel informațiile cu privire la nivelul redus al stocurilor de carburanți deținute de companiile petroliere, în special de motorină. Instituția a subliniat că stocurile existente în Moldova sunt suficiente inclusiv în contextul creșterii cererii sezoniere generate de începutul lucrărilor agricole.
”Informația care a apărut public și care a trezit îngrijorări privind suficiența stocurilor de motorină disponibile în țară se referă la cantitățile înregistrate la sfârșitul anului trecut și nu poate fi relevantă pentru situația curentă, adică luna martie 2023”, a precizat agenția.
ANRE a menționat de asemenea că realizează un proces de raportare și monitorizare zilnică a nivelului stocurilor de produse petroliere deținute de către importatori la depozitele acestora, precum și în terminalul petrolier din cadrul Portului Internațional Liber Giurgiulești.
Fluxul de știri
0