Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova a demarat concursul „Pedagogul anului” 2023

© Sputnik / Mihai CarausClasă, școală
Clasă, școală - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2023
Abonare
Concursul este la ce-a de a XVII-a ediție, întrunind anual cei mai talentați, creativi și dedicați profesori, învățători și educatori care concurează pentru titlurile „Profesorul/profesoara anului”, „Învățătorul/învățătoarea anului” și „Educatorul/educatoarea anului”.
CHIȘINĂU, 21 mart – Sputnik. Ministerul Educației și Cercetării organizează, în perioada 20 martie - 12 aprilie 2023, etapa republicană a Concursului „Pedagogul anului”, pentru cele trei categorii de cadre didactice: educatori, învățători și profesori din învățământul gimnazial și liceal. La concurs vor participa 55 de cadre didactice din toată țara, a anunțat serviciul de presă al acestei instituții.
Concursul este la ce-a de a XVII-a ediție, întrunind anual cei mai talentați, creativi și dedicați profesori, învățători și educatori care concurează pentru titlurile „Profesorul/profesoara anului”, „Învățătorul/învățătoarea anului” și „Educatorul/educatoarea anului”.
Scopul concursului este de a motiva și încuraja cadrele didactice să tindă spre excelență, să disemineze bunele practici educaționale, să devină modele pentru discipoli, colegi și societate, astfel contribuind la sporirea prestigiului profesiei de pedagog.
Etapa republicană se va desfășura în două etape. În prima etapă, 20-31 martie 2023, cei 20 de membri ai comisiei de concurs vor examina dosarele participanților și vor evalua candidații la proba orală „Inteligența profesională”, selectând concurenții care vor accede la etapa a doua. La cea de-a doua fază a concursului, 3-12 aprilie 2023, participanții vor susține următoarele probe: „Ora publică”, „Proba de ingeniozitate ad-hoc” și tema pentru acasă – discursul „În numele viitorului”.
În baza rezultatelor concursului vor fi acordate trei locuri pentru fiecare categorie de cadre didactice: „Profesorul/profesoara anului” „Învățătorul/ învățătoarea anului”, „Educatorul/educatoarea anului”.
Laureaților premiului I de la fiecare nominalizare li se vor acorda trofeul „Pedagogul anului” și câte un premiu bănesc în valoare de 50.000 lei. Deținătorii premiului II vor primi 25.000 lei și Diploma de onoare a Ministerului Educației și Cercetării, iar premianților locului III li se va oferi câte un premiu în valoare de 15.000 lei și Diploma de onoare a Ministerului Educației și Cercetării.
Ministerul Educației și Cercetării acordă o atenție deosebită dezvoltării profesionale a cadrelor didactice, încurajează și valorifică profesorii dedicați sistemului educațional.
școală - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2022
Societate
Câți copii din Ucraina au fost înmatriculați în școlile și grădinițele din Capitală
Fluxul de știri
0