Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Liderul Chinei, despre prejudiciile cauzate de hegemonism, despotism și persecuții

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaLiderul Chinei Xi Jinping in vizită la cel mai înalt nivel la Moscova, 20 martie 2023
Liderul Chinei Xi Jinping in vizită la cel mai înalt nivel la Moscova, 20 martie 2023 - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2023
Liderul Chinei Xi Jinping in vizită la cel mai înalt nivel la Moscova, 20 martie 2023
Abonare
Xi Jinping: Acțiunile de hegemonism, despotism și persecuții îi provoacă lumii un prejudiciu foarte grav.
CHIȘINĂU, 20 mart – Sputnik. Provocările tradiționale și netradiționale la adresa securității în lume sunt în creștere, acțiunile de hegemonism, despotism și persecuție provoacă un prejudiciu serios lumii, a spus președintele chinez Xi Jinping într-un articol de autorului pentru RIA Novosti și ”Rossiiskaia Gazeta”.
"În lumea actuală au loc schimbări profunde. Pacea, dezvoltarea, cooperarea și beneficiul reciproc constituie o tendință istorică de neoprit. Multipolaritatea, globalizarea economică și democratizarea relațiilor internaționale sunt o tendință ireversibilă", a scris Xi Jinping.
În același timp, a menționat președintele RPC, „se înmulțesc rapid atât provocările tradiționale, cât și cele netradiționale de securitate”.
"Acțiunile de hegemonism, despotism și persecuție îi provoacă lumii un prejudiciu serios. Pentru restabilirea economiei mondiale va trebui parcurs un drum foarte lung. Comunitatea internațională trage un mare semnal de alarmă, mai mult ca niciodată au nevoie de căi de ieșire din criză ", a subliniat Xi Jinping.
Președintele RPC, Xi Jinping, efectuează în perioada 20-22 martie o vizită de stat în Rusia, care va fi prima sa deplasare în străinătate după realegerea în funcția de șef al statului pentru al treilea mandat.
Реджеп Тайип Эрдоган и Виктор Орбан - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2023
Internațional
Turcia şi Ungaria pun sub semnul întrebării extinderea NATO
Fluxul de știri
0