Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a intrat în topul celor mai mari zece exportatori de mărfuri din lume

© Sputnik / Ilya PitalevRubla – moneta națională a Federației Ruse
Rubla – moneta națională a Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2023
Abonare
Rusia s-a clasat în 2022 pe locul zece printre cei mai mari exportatori de mărfuri din lume
BUCUREȘTI,19 mar - Sputnik. La sfârșitul anului trecut, Rusia se afla pe locul zece printre cei mai mari exportatori ai lumii, conform calculelor RIA Novosti bazate pe date de la serviciile naționale de statistică.
Așadar, în 2022,Rusiaa reușit să crească exportul de mărfuri la 591,5 miliarde de dolari, ceea ce i-a permis să urce două poziții în listă. China a rămas cel mai mare exportator de mărfuri (3,6 trilioane de dolari), urmată de SUA (2,1 trilioane) și Germania (1,7 trilioane de dolari). Țările de Jos , care au furnizat produse în valoare de 760,6 miliarde de dolari piețelor mondiale, au urcat de pe locul cinci la al patrulea, înlocuind Japonia , ale cărei livrări sunt estimate la 747,6 miliarde de dolari.
Locul șase, ca acum un an, este ocupat de Coreea de Sud , care a exportat mărfuri în valoare de 683,6 miliarde de dolari. Italia (657,2 miliarde), Franța (626,7) și Canada (599) au urcat fiecare câte cu câte o crestătură, până la a șaptea, a opta și, respectiv, a noua. Acest lucru s-a datorat căderii Hong Kong-ului de pe locul șapte pe locul 11.
Arabia Saudită și-a crescut cel mai mult pozițiile , care a urcat pentru șase mandate simultan - pe locul 19, iar Norvegia , care a ocupat locul 28 în loc de 33. Belgia a devenit al 16-lea cel mai mare exportator (odinioară pe locul 17), Australia (locul 18 în loc de 20) și Indonezia (locul 26 în loc de 28) și-au îmbunătățit pozițiile cu două poziții.
Elveția a căzut din al doilea cel mai mare furnizor de zece - acum este pe locul 21, iar din al treilea - Irlanda , care a devenit pe locul 31.
În general, în ultimul an, cei mai mari 30 de exportatori au crescut oferta de bunuri cu 10,2%, până la 19,98 trilioane de dolari. Cea mai semnificativă creștere a fost înregistrată de Norvegia (+68 la sută) și Arabia Saudită (+48,3 la sută). O scădere a exporturilor se remarcă doar în Japonia (-1,3 la sută) și Hong Kong (-9,2 la sută).
Studiul a fost realizat conform datelor serviciilor naționale de statistică ale celor mai mari 60 de economii din lume. Eșantionul final include 30 de economii care au dezvăluit date pentru tot anul 2022 la jumătatea lunii martie.
Fluxul de știri
0