Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Marea diversiune a arestării lui Trump

© AP Photo / Julia NikhinsonБывший президент Дональд Трамп и его жена Мелания Трамп после похорон Иваны Трамп в Нью-Йорке
Бывший президент Дональд Трамп и его жена Мелания Трамп после похорон Иваны Трамп в Нью-Йорке - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2023
Abonare
Portalul Inpolitics se întreabă dacă arestarea lui Trump săptămâna viitoare nu este o mare diversiune contra întâlnirii dintre președinții Rusiei și Chinei
BUCUREŞTI, 19 mar – Sputnik. Inpolitics lansează teoria că, dacă mandatul de arestare (declarat invalid de către Rusia) al lui Vladimir Putin emis de Curtea Penală de la Haga are toate șansele să fi fost perdeaua de fum trasă peste anunțul vizitei oficiale a președintelui China la Moscova, pentru vizita propriu zisă de săptămâna viitoare se conturează o diversiune și mai mare.
În urmă cu cîteva minute, fostul președinte Donald Trump a anunțat pe rețelele sociale sâmbătă că marți va fi arestat în legătură cu ancheta procurorului districtual din Manhattan și a chemat americanii la proteste, arată publicația, care face legătura între acest anunț și întâlnirea istorică dintre președinții Rusiei și Chinei care va avea loc la Moscova.
Deși Trump nu a oferit detalii despre motivul pentru care se așteaptă să fie acuzat, echipa sa de avocați a anticipat că acest lucru se va întâmpla în curând și s-a pregătit în culise pentru următorii pași. Fostul președinte este de așteptat să se prezinte la Manhattan în urma acuzațiilor formale și și-a exprimat interesul să țină un discurs ulterior, deși rămâne de văzut dacă în cele din urmă o va face.
Însă scandalul Mondial care ar rezulta în urma arestării lui Trump, plus protestele care vor urma în SUA și tot alaiul de controverse, ar fi menite să acopere mediatic importanța întâlnirii dintre președinții Rusiei și Chinei, dând lumii altceva de comentat, ca și cum acest lucru ar scădea importanța vizitei.
Fluxul de știri
0