Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Preşedintele Serbiei critică actuala cursă a înarmărilor

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaAleksandar Vucic
Aleksandar Vucic - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2023
Abonare
Președintele Serbiei Aleksandar Vucic critică faptul că oată lumea se înarmează şi aruncă bani ca un invitat beat la o nuntă.
CHIȘINĂU, 18 mar – Sputnik. Întreaga lume cumpără în mod activ armament, ca și cum Ziua Apocalipsei ar fi aproape, a declarat președintele sârb Aleksandar Vucic.
„Toată lumea se înarmează, aruncă bani ca un invitat beat la o nuntă. Toată lumea se înarmează serios, de parcă mâine va veni Ziua Judecății”, a spus Vucic.
El și-a reiterat poziția, care susține că Belgradul va continua să vândă arme și să obțină venituri din sectorul apărării. „Am vândut și vom continua să vindem arme către țările autorizate. În ceea ce privește dacă vor apărea sau nu într-o zonă de război, bineînțeles că o vor face întotdeauna. Dar vom continua această activitate”, a spus președintele.
Anterior, Vucic a explicat că vânzarea de arme este o necesitate pentru hrănirea populației. „Trebuie să trăim, trebuie să hrănim oamenii, economia noastră trebuie să se dezvolte”, a subliniat președintele.
Anatoli Antonov - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2023
Internațional
Ambasadorul rus Antonov: Un senator american vrea „război nuclear”
Fluxul de știri
0