Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În Germania dreapta politică depășește în sondaje partidul Analenei Baerbock

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaAnalena Baerbock
Analena Baerbock - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2023
Abonare
AfD depășește Partidul Verzilor în sondaje pentru prima dată în ultimii 4 ani, marcând o revenire puternică a naţionaliştilor în ţările UE.
CHIȘINĂU, 18 mar - Sputnik. Pe măsură ce Partidul Verzilor se scufundă, Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) crește, AfD fiind acum în fața Verzilor pentru prima dată din 2018, în două sondaje separate.
Într-un sondaj al YouGov, AfD a sărit la 17%, în timp ce Verzii au rămas în urmă, cu un procent de 16%. Într-un alt sondaj, comandat de ziarul Bild, AfD are 16%, iar Partidul Verzilor 15,5%.
Mai multe sondaje au arătat că Verzii au început să piardă sprijin de luni de zile, în timp ce AfD câștigă.
În iulie anul trecut, Insa a arătat că Verzii erau la 23% și AfD la doar 12%. Situaţia din Ucraina, inflația în creștere, criza energetică și imigrația scăpată de sub control au scufundat șansele Paridului Verzilor.
Ultima dată când AfD a fost înaintea Verzilor, a fost în octombrie 2018, când AfD era la 18%, iar Verzii erau la 17%.
Cel mai recent sondaj de la Insa arată că și Partidul Stânga (Die Linke) suferă în urma deciziei Sahrei Wagenknecht de a pleca. Partidul ar avea doar 4%, procent care nu i-ar permite să stea în Parlament. De asemenea, CDU (Uniunea Creștin-Democrată) a scăzut de la ultimul sondaj, în timp ce SPD (Partidul Social Democrat din Germania) a crescut.
În ultimul an, o serie de partide politice rivale au intensificat apelurile de a interzice AfD, pe măsură ce partidul creștea în popularitate. Ei au susținut că interzicerea unuia dintre principalele partide politice de opoziție din țară înseamnă „protecția democrației”.
Partidul AfD a cerut încetarea sancțiunilor împotriva Rusiei, argumentând că acestea dăunează Germaniei mai mult decât Rusiei. Germania s-a bazat mult timp pe energia rusă ieftină pentru a-și alimenta baza de producție. AfD a solicitat securizarea graniței germane, deoarece țara a văzut aproape 1,4 milioane de migranți sosiți anul trecut, provocând o criză gravă pentru țară.
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2023
Internațional
Viktor Orban: Majoritatea globală doreşte pacea!
Fluxul de știri
0