Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tauber a depus un proiect de lege privind achitarea de către Guvern a facturilor

© Sputnik / OsmatescoMarina Tauber
Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2023
Abonare
Tauber: aproape 800 de mii de cetățeni au semnat pentru promovarea în parlament a inițiativei legislative ce prevede achitarea integrală de către guvern a facturilor pentru perioada de iarnă.
CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Marina Tauber a anunțat că azi a fost depuns în parlament un proiect de lege care clarifică pentru deputați și popor mecanismul de achitare de către Guvern a facturilor pentru gaz, electricitate și căldură pentru întreaga iarnă.
Ea a subliniat că aproape 800 de mii de cetățeni au semnat pentru promovarea în parlament a inițiativei legislative ce prevede achitarea integrală de către guvern a facturilor pentru perioada de iarnă.
„Guvernul trebuie să plătească banii pentru facturile din perioada de iarnă direct furnizorilor, nu cetățenilor. Astfel, sub aspect tehnic, procedura devine simplă și clară”, a spus Tauber.
În opinia ei, guvernul Moldovei are bani pentru a achita integral banii pentru facturile din perioada de iarnă. Ea a îndemnat guvernanții să mai strângă și ei cureaua, să nu cumpere mașini scumpe, să fie solidari cu cetățenii.
Tauber a mai declarat că dacă ar manifesta guvernarea voință, proiectul ar putea fi adoptat chiar azi.
Протест Движения за народ в Кишиневе 12.03.2023 - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2023
Societate
Proteste în toată țara organizate de “Mișcarea pentru Popor”
Fluxul de știri
0